Нено Димов: Различните курорти, биейки се помежду си, могат да свалят цените

При всички положение, повишаването на данъците за стари автомобили е малко.

Става въпрос за няколко лева, но ние трябва да си даваме сметка, че това е стъпка в правилната посока, защото здравето е по-важно от всичко останало, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”, министърът на околната среда и водите Нено Димов

Независимо дали са фабрични, или не, газовите уредби са едно. В края на краищата това се прави стъпка по стъпка. Това е пръв пробен камък, който се случва постепенно. Необходим е екологичен компонент. Съвсем в правилната посока е повишаването , каза още той.

Когато говорим за отделна община, самата тя трябва да се справи с качеството на въздуха. Кметовете, които не постигат резултати, може да бъдат санкционирани. Трябва да има подобряване спрямо предходни години, категоричен беше Нено Димов.

Преди една година беше поставен въпросът за концесията. Окончателното решение на съда трябва да е много скоро. Очевидно е, че има грешка допусната 2001 година. Нормално е те да бъдат изчистени, главният прокурор е дал препоръки, които ще бъдат изпълнени. Концесионното възнаграждение се смята по формула, която се смята с приходите. Едни от най-бедните хора живеят в планинските райони. Имаме сериозен потенциал. Различните курорти, биейки се помежду си, могат да свалят цените.  Не мога да дам време и за втори лифт на Банско, защото това изисква такова, каза още министърът на околната среда и водите относно темата за Банско.

 

Вашият коментар