В 10 области на страната е обявен жълт код

Над страната днес ще има значителна средна и висока облачност, а в низините и котловините ще има мъгли или ниска облачност, които в Дунавската равнина ще се задържат отново през целия ден и там ще остане най-студено. Ще бъде тихо. Максимални температури ще достигнат между 4 и 9 градуса, в Дунавската равнина между  минус 3 и -0 градуса, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над планините ще има значителна средна и висока облачност. Само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра ще достигне около 6 градуса, на 2 000 метра – около 2 градуса.

Над Черноморието ще има мъгли или ниска облачност. В следобедните часове ще има временно подобрение на видимостта и намаление на облачността. Ще духа слаб вятър, предимно от северозапад. Максимални температури на въздуха ще достигне до 7 – 10 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 9 -10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане в сутрешните часове ще бъде малко по-ниско от средното за декември. През деня бавно ще се повишава.

Слънцето ще изгрее в 07:40 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня ще бъде  09:13 часа.

В 10 области на страната е обявен жълт код за мъгла, a в 7 от тях и за ниски температури .

Жълтият код за мъгла и ниски температури важи за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра.

Жълт код за мъгла е обявен в Кюстендил, Перник. София, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра.

Жълтият код означава потенциална опасност. Метеоролозите съветват гражданите да бъдат внимателни, тъй като се очакват дневните температури да останат отрицателни. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомници.

 

Вашият коментар