Лелка от благоевградска детска градина забогатя с 250 000 лв. от търкащо билетче

Лелка от детска градина в Благоевград спечели 250 000 лв. от играта „Кеш кръстословици“.

Тя изтеглила печелившия билет от лавката при ЗИИУ преди два дни, която се очертава като лавката на късмета. Миналата година от там си купи фиш за 2 млн. лв. благоевградски стругар, който удари джакпота от Националната лотария в играта „Лото 6 от 47“.

Освен двата милиона той получи къща, спортна кола и 10-дневна екскурзия за двама до Дубай.
Рекорда за тотомилионер държи Николай Динков-Нинджата от Благоевград, зетят на кмета на Симитли Апостол Апостолов, който през 2015 г. в играта 6/49 на Тото 2 улучи шестица с рекордните 7 095 423 лева.

Другият знаков милионер е 58-годишният безработен Румен Пеовски от благоевградското село Покровник, който през месец май 2017 г. с фиш от 1,20 лева в тиража на 6/42 уцели шестицата и 1 663 872 лева. Късметлията дари 10 000 лева на селската черква, купи и апартаменти на двамата си синове.

Опиянен от парите, той се отдаде на гуляи с приятели и след като се замеси в няколко скандала в махалата си, тотомилионерът бе настанен за лечение в психиатрия. Отгоре на това приятелят му от детинство Антон Ангелов заведе дело в Окръжен съд срещу него, в което претендираше за половината печалба от 834 436 лв. с мотива, че двамата играели от много години заедно с 5 едни и същи числа – 5, 12, 16, 24 и 32, а шестото било избирано произволно от онзи, който пускал фиша за конкретния тираж.

Тотомилионерът отрече съдружието и заяви, че давал пари назаем на Ангелов, които обаче не му връщал, а го „поил“ на купони с негови приятели от кримиконтингента. Незабелязано му слагали хапчета в чашата с алкохол и тъй като след запоите не можел да се контролира, посегнал на близките си, заради което влизал два пъти за лечение в психодиспансера. Пеовски спечели делото на първа инстанция, тъй като искът бе отхвърлен като недопустим./Struma.bg