Капамата е традиционно българско ястие, което се приготвя в региона на Банско и Разлог.

Време за приготвяне: 2 часа

Продукти:

1 тиква – около 2 кг.

300 гр. пилешка пържола от бут с кожа

300 гр. свински врат с кости

300 гр. пилешки гърди

3 парчета домашно приготвена наденица

100 гр. лук

150 гр. моркови

250 гр. печурки

2 парчета домат

100 гр. праз лук

1 връзка магданоз

1 скилидка чесън

лют пипер на вкус

20 гр. червен пипер

сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Срежете върха на тиквата с остър нож. След това издълбайте семената и оставете страните напълно изчистени.

Изпечете тиквата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

В дълбок тиган поставете различните видове меса и зеленчуци, нарязани на по-големи парчета, и ги сгответе.

Овкусете с настъргания магданоз, чесън, сол, черен пипер, лютия и червения пипер.

Напълнете тиквата с месото и зеленчуците.

Увийте тиквата с алуминиево фолио за готвене и я изпечете на 180 градуса докато стане готова.

Сервирайте с подправки и плодове, които са типични за Коледа.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error