Кметът на полския град Гданск беше намушкан с нож тази вечер по време на благотворително събитие, предаде Франс прес, като се позова на полицията, която потвърди първите съобщения на няколко медии.

Павел Адамович бил нападнат с нож от мъж, докато бил на сцената в края на благотворителна проява в Гданск. Той бил реанимиран на място, а после откаран с линейка в болница. Адамович е опериран в университетската болница в града, каза заместник-кметът на Гданск Пьотр Гжилак, цитиран от полската осведомителна агенция ПАП.

Кметът е бил намушкан с остър предмет и състоянието му е много сериозно, каза полският вътрешен министър Йоахим Бруджински, цитиран от Асошиейтед прес, и нарече атаката „необясним варварски акт“. Той каза, че нападателят е задържан.

Нападението е било извършено пред очите на няколкостотин души по време на благотворително проява за набиране на средства за организация, която финансира покупката на медицинско оборудване.

Нападателят бързо бил задържан от охраната на събитието, а после отведен от силите на реда. Според говорител на полицията става въпрос за 27-годишен жител на града.

Петдесет и три годишният Адамович е кмет на пристанищния град на Балтийско море от 1998 г. Той е част от демократичната опозиция, възникнала в града през 80-те години на миналия век под водачеството на Лех Валенс, отбелязва БТА.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error