Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол категорично е констатирала, че предприятието „София – БТ“ АД е прекратило производствена дейност, т.е. е спряло, но това може да продължи не повече от 12 месеца.

Това съобщи изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АСПК) Емил Караниколов на заседание на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм в присъствието на министъра на икономиката Божидар Лукарски и представители на синдикатите, съобщи БТА.

Две от осем производствени линии са демонтирани и по твърдения на ръководството са преместени в „Благоевград – БТ“ АД, посочи той.

„Няма забрана по приватизационния договор за преместване на машини, но имаше твърдения, че те са изнесени извън територията на България. Утре влизаме на проверка в „Благоевград БТ“ да видим, че производствените линии са там“, каза Караниколов.

При проверката е констатирано още, че от 310 предложения, направени към работниците и служителите, са представени вече 271 приети споразумения за прекратяване на трудовите правооотношения, съобщи той.

Ако спирането на „София-БТ“ продължи повече от 12 месеца или бъде спряно друго предприятие от холдинга, ще бъде наложена неустойка в размер на 100 100 000 евро, както е предвидено в приватизационния договор, каза за председателят на АПСК.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error