Огромни опашки пак се вият на лифта в Банско

В ранните сутрешни часове върволица от хора отново изви километрична опашка пред начална станция на лифта в Банско. Гледката за нас българите вече е типична за курорта, но за чужденците…Тази сутрин скиорите бяха принудени да чакат с часове, за да се качат на лифта и да стигнат до Бъндеришка поляна. Не по-спокоен беше и автомобилният трафик към планината, тъй като голяма част от хората избират тази алтернатива, за да достигнат до ски зоната. Микробусите, с които се извозват туристи към планината, както и засиленият трафик от частни автомобили, превръща планинския път в натоварен участък.

Работата на кабинковия лифт започва около 8:00 часа сутринта, но въпреки това до обедните часове опашката не намаля. Големият поток от хора планирали почивки, дълги уикенди, както и възползващи се от междусрочната ваканция на учениците, предизвиква поредно голямо чакане в подножието на планината.

Хора споделят във „Фейсбук“ снимки и коментари от абсурдните опашки в Банско.

Потребител пише: „Тази сутрин между 7.45 – 8.45 ч. докато си разхождах кучето по пътя за Чалин влог се разминах с 42 румънски коли, сръбските и българските не съм ги броила“.

факти.бг

Вашият коментар