Президентът допусна политически гаф по казуса с Венецуела, тя ни лишава от авторитет

Българският президент допусна политически гаф в позицията си по Венецуела, тя ни лишава от авторитет. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на пресконференция в централата на партията, съобщи Епицентър.

„Парламентарната група на ГЕРБ подкрепя позицията на българското правителство и застава зад нея, защото това е една нормална позиция на една европейска страна, каквато е България. Считаме, че българският президент допусна политически гаф, дали от некомпетентност или от някакви ангажименти, които е поемал, с една позиция, която подронва авторитета на България. Не за друго, а защото България на първо място е европейска държава“, заяви Биков. „С тази позиция на правителството ние подкрепяме нашите европейски партньори, каквито са Испания и Португалия, които са най-активни и които ни подкрепиха по пакета „Макрон“,“ коментира Биков.

Той призова държавния глава да обясни каква е защитата на българския национален интерес в неговата позиция. „Защитата на българския национален интерес в позицията на правителството е изключително ясна. Ние се солидализираме с всички държави, които се солидализират по важни за нас въпроси. Какъв е мотивът на г-н Радев извън опазването на световния мир, към който той е поел някакъв глобален ангажимент, извън тези негови глобални игри, за решаване на конфликта във Венецуела?“, попита Биков. Той посочи, че позицията на президента ни лишава от авторитет.

Вашият коментар