Драматичен театър-Благоевград ще се състезава за националните награди за сценични изкуства ИКАР 2019.

Спектакълът „Принцеса Турандот” е номиниран в категория „Авторска музика” за тазгодишните награди, а номинацията е за композитора Пламен Мирчев – Мирона. За Мирона това е втори проект в Драматичен театър „Никола Вапцаров“, след представлението „Вампир“ (2016).

Пламен Мирчев е известен български композитор, който пише музика за театър вече повече от 20 години – от 1990 г., като е композирал през това време музиката за над 80 драматични и куклени спектакъла. Носител е на награди за оригинална музика на различни национални фестивали, като от тях отбелязваме „Аскеер” през 1996г. за музиката на постановката на Пазарджишкия театър „Тайното Евангелие на Йоан” от Стефан Цанев /режисьор Борис Панкин/. В Русенски театър –  музика за постановките на Гриша Островски, с когото бяха забележителен тандем, „Бившата мис на малкия град“ от Мартин Макдона и „Жорж Данден“ от Ж. Б. Молиер; „Оттегляне“ от В. Хавел /реж. Пламен Панев/; „Малката русалка“ /реж. Евгения Явашева/ и много други.

Номинацията на „Принцеса Турандот” по Карло Гоци, с режисьор Маргарита Мачева, подрежда представлението в програмата на предстоящия Софийски театрален салон, който е част от календара на културните събития на Столична община.

Вашият коментар