В зимна приказка се превърна празника в планинският курорт Семково

Кметът на Община Белица – домакин на събитието се чувстваше горд от многобройното присъствие  от хора,  въпреки падналия обилен сняг.

Падналият сняг тази нощ, който и по време на  „Зимен празник Белица- Семково“ 2019 продължи  да вали, превърна прекрасният планински  курорт  в истинска зимна приказка.

Всичко е покрито в бяло, а падащите безброй снежинки накараха  хората да се чувстват щастливи и с настроение от разнообразните спортни състезания и концерта на Райна и мъжката фолклорна група „Годлевски Великден“ в незабравим спомен.

Събитието уважиха Илхан Кючюк – Евродепутат  от ДПС и зам.  председател на групата на Алианса на либералите и демократите  в Европа. Народните представители от ДПС Елхан Кълков Благоевград, Имрем Мехмедова – Търговище, Танер Али –  Търговище и Иксан Халил- Разград, както и Народният представител от „Коалиция за България „ Николай Бошкилов

На събитието присъстваха и проф. Георги Михов – Ректор на Технически университет- София и проф. Иван Марков – Ректор на „УАСГ – София ,  Ведат Хюсеин – председател на Областния съвет на ДПС – Благоевград, Минка Капитанова – кмет на Община Гърмен и цялото ръководство на младежкото ДПС – София.

В ски слалома в категория момчета от 10 до 18 години „Купата на  кмета“  грабна Мратин Чорбаджиев. Второто  място зае Стефан Донев и на трето място се класира  Божидар Мадолев. В същата категория – момичета на първо място е Петя Иванова, на второ място Йоана Вълканова и на трето – Венелина Саева.

В категория мъже-жени  над 18 години,  купата на кмета взеха студентите Стефан Стоичков и Елена Станишева . Вторите места заеха Камен  Стоянов и Деница Каменова и на трето място се класираха  Илиян Георгиев и Стела Попова.

В категория от 6-до 10 години момичета-момчета на първо място се класираха Кристина Мавродиева и Симеон Дамянов. На второ място са Илияна Вълканова и Алекс Чорбаджиев и на трето място Добряна Коцакова и Сава Топалов.

Близнаците Иван и Петър Андрееви и Елена Тумбева получиха медали за „най- малък участник“ в ски слалома.

Освен с „Купата на кмета“  в ски слалом „Зимен празник – Белица-Семково“ победителите в първите места бяха наградени и със златни медали.

В състезанието „ дърпане на въже „  – мъже  първо място спечели отбора на „Рила Лофт“ . На второ място се класира отбор „Черно море“ – Варна.

В категория жени на спортната дисциплина „дърпане на въже“, отбор „Снежинки“ зае първото място, а  отбор „Спартак“- Варна – второ място.

Отборът на юношите „Белички юнаци“ спечели първо място.

В категория деца до 12 години,  момчета – момичета на първо място се класира отбор „ Дагоново“, а второто  място зае  отбор „Гимназия“ .

От 14 годишните момчета на първо място е отбор „Дагоново“, на второ място е отбор „Бабяк“ .При момичетата на първо място е отбор „Горно Краище“ и на второ място отбор „Рила“.

В състезанието скачане с чували първото място при момичетата спечели Нериман Кунгьова. На второ място е Джемиле Куньова и на  трето място – Авушка  Тачева.

При момчетата на първо място е Исмаил Терзийски, на второ място Али Читаков и на трето  Фери Къшев.

В проведения футболен турнир на първо място е отбора на УАСГ-София. Второто място е за юношите от град Белица и третото място заеха юноши-младша възраст от Белица.

В бридж-белот турнира първото място заеха Яна Дюлгерова и Исмаил Мандрев. На второ място се класираха Георги Андреев и Дарчо Мушкаров. Третото място заеха Сюлейман Крълев и Рефат Читаков , които получиха грамоти.

Всички участници в спортните дисциплини бяха наградени със златни, сребърни и бронзови медали.

Честито на победителите и до  нови срещи в „Зимен празник-Белица-Семково“ 2020 !