В Перник предлагат безплатни квартири, за да привлекат педиатри

Ръководството на общинската болница в Перник е предприело отчаяни мерки, за да привлече педиатри в лечебното заведение, като им предлага безплатни квартири, за да започнат работа в детското отделение, разказва Нова тв.

,,Вярно е, предлагаме безплатни жилища на всеки педиатър, който започне работа при нас, обаче все още няма желаещи. Просто за момента нямаме кадри, нямаме медицински сестри. В детското отделение сега работим трима титуляри педиатри и един специализант, а би трябвало да сме най-малко шест човека“, заяви една от служителките в болницата, цитирана от новини.бг.

,,Проблемът е в това, че детското здравеопазване като цяло не е приоритет. Липсата на кадри също е проблем, оттам идва и натовареността. Като цяло персоналният проблем за Перник е липсващата детска помощ в областта, тъй като тук няма детско спешно отделение“, посочи още тя и допълни, че когато например дойде някое дете с дихателни проблеми, то бива изпратено към друга болница, тъй като в общинската в Перник липсва необходимата апаратура.

,,За последните 10 години са напуснали 7 педиатри. Вече няма какво да ме спре и аз да напусна. Просто съм отчаяна и съсипана“, завърши служителката.

Вашият коментар