Официално беше открита новата хотелска част на Парк Хотел „Пирин“ в Сандански

Петзвездният хотел е част от веригата „Шарлопов груп“ и е носител на престижното отличие „Най-добър 5-звезден уелнес хотел на Балканите”. Лентата прерязаха мениджърите на „Шарлопов груп“ Ева Шарлопова и Бояна Шарлопова, кметът на община Сандански – Кирил Котев и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.

Специален гост на събитието беше Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, който отслужи водосвет за здраве.

„Тази нова за Вас придобивка е придобивка и за нашата община и развитието на туризма. Изключително радващо е, че през последната половин година това е третият висококатегориен обект, който отваря врати. Това е показателно, че туризмът се развива добре. Благодарение на вас и усилията на хотелиерите от региона Сандански продължава да се утвърждава като една от най-добрите СПА И балнео дестинации в България и не само“ – каза в поздрава си Кметът на Община Сандански – Кирил Котев.

По желание на покойния Шарлопов – в реализирането на инвестицията за разширяване на петзвездния Парк хотел „Пирин“ са ангажирани изцяло местни фирми. В строителството на новата хотелска част участие са взели над 100 служители и работници от община Сандански.

Повече от 12 години Парк хотел „Пирин” е сред основните работодатели на територията на община Сандански. В момента в хотела се реализират професионално над 170 специалисти, жители на общината, които годишно посрещат повече от 40 000 гости. С това „Парк хотел Пирин“ пряко въздейства върху развитието на местната икономика и бизнес. Ежегодно хотелът внася в общинския бюджет над 90 хил. лв., от които 40 хил. лв. туристически такси и 50 хил. лв. местни данъци и такси.