Кмета на Белица събира представители от всички религии

НСРОБ гостува на Община Белица с дискусия на тема „Сътворението според небесните религии“. Ще участват мюсюлмани, християни, евреи, арменци.

Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) ще гостува в град Белица на 12 април (петък) 2019 година от 11:00 часа, когато ще бъде проведена дискусия на тема „Сътворението според небесните религии“. Събитието се организира по инициатива на НСРОБ с любезното съдействие на Община Белица и ще се състои в Общинската администрация на града.

Участие в дискусията ще вземат представители на Управителния съвет на НСРОБ и председателят на Съвета Бирали Мюмюн Бирали, който е и заместник главен мюфтия на България.

„Дискусията, която подготвяме в град Белица, е част от проект, насочен към опознаването и доброто съвместно съжителство между различните религиозни общности в страната ни, което е и приоритет в дейността на НСРОБ.“ – сподели за Grandmufti.bg заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн.

По думите му това е първото подобно събитие за годината като част от дейността на НСРОБ, а изборът да се състои в град Белица не е случаен. „В лицето на кмета на Община Белица Радослав Ревански виждаме свой партньор, а градът е пример за място, в което в мир и хармония съжителстват хора от различни религии и етноси – споделят проблемите си и са заедно и в радостта, по време на различните свои празници.“ – допълни още председателят на НСРОБ и заместник главен мюфтия на България Бирали Мюмюн Бирали.