НАП: Нелегалните превози са пряка опасност за живота на хората

Проблемите с нелегалните превози са доста сериозни, тъй като те са с пряка опасност за живота на хората. Тези проверки ни показаха, че има огромен дял на превози с лични автомобили и бусове, които превозват хора без никакви правила за регулация. Оперираме като таен клиент, като тези кампании ще продължат и занапред.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ говорителят на НАП Росен Бъчваров по повод акциите на НАП относно нелегалните превози на мними фирми към Западна Европа.

,,С изкараните пари тези хора си купуват нови бусове или някой имот“, добави той.

По отношение на скандалите с апартаменти Бъчваров посочи, че предстои съвместно изявление по темата от прокуратурата и НАП.

,,Предстоят проверки. Мога да кажа единствено, че НАП проверява всеки гражданин. Имаме програма за контрол за съответствие между доходи и имущество на физическите лица. Ако някъде попаднем на несъответствие, правим съответната проверка и ревизия“, сподели говорителят на приходната агенция и допълни, че годишно се извършват около 2000 такива проверки.

,,Никой не е застрахован по отношение на данъчния контрол на НАП и мисля, че това сме го доказали през годините“, каза още Бъчваров.

,,Проблемът е такъв, че законовата рамка в момента е относително либерална и позволява прехвърлянето на собственост да става на по-ниска цена и това според нас трябва да се промени“, завърши Росен Бъчваров.