ГЕРБ представя политическата си платформа за евроизборите!

Платформата ни трябва да бъде представена от кандидатите ни за евродепутати, защото те ще защитават интересите на България. Днес ще представим резултатите от управлението ни, които се припокриват с тези на Европа. Ще покажем и за какво ще работим. Силата ни е, че нашата платформа се припокрива изцяло с приоритетите на ЕНП. Искам да благодаря на всички депутати, общински съветници и евродепутати, които са тук. С тяхна помощ съм сигурен, че ГЕРБ ще спечели най-много гласове на евроизборите.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на представянето на политическата платформа на партията за предстоящите евроизбори, пише novini.bg.

„И на тези избори ГЕРБ излиза с най-добрите идеи и предложения за бъдещето на Европа. То е цифриво. Нашата основна задача е защита на личните данни и авторското право. За нас цифровите умения са най-важни. Те са важни, за да отговорим на едно от най-големите предизвикателства пред Европа днес – борбата с дезинформацията онлайн“, разкри приоритетите на ГЕРБ в цифровизацията българският еврокомисар Мария Габриел.

„Свързаността е възможност, но има и риск. Най-големият риск е киберпрестъпността. Ние заставаме твърдо зад създаването на единен център по киберсигурност. Трябва да има ясни и етични правила за изкуствения интелект. Ще работим Европа да се сдобие със свой суперкомпютър. Нашето желание е да разпространим още по-широко на нашето културно наследство, като това е пряко свързано с дигитализацията. Отборът на ГЕРБ ще работим за първата изцяло европейска цифрова програма с бюджет от над 9 млрд. евро. През тези години пказахме, как европейското финансиране преобразява големите градове, но се отразява и на малките населени места. Всички от ГЕРБ ще работим за това“, категорична беше Габриел.

След нея думата взе Андрей Новаков. „От ГЕРБ ще продължим да работим всяка една община, всяко едно населено място да продължи да получава европейско финансиране. За разлика от нашите опоненти ние можем да направим това, защото по тяхно време нямаше работещи еврофондове. Всеки ден трябва да се борим с техните фалшиви новини и да ги опровергаваме. Факт е, че България ще получи най-големия си бюджет от ЕС в следващата финансова рамка. Ето за това работим ние. Всички българи трябва да знаят, че ЕС стои зад тях и парите ще продължат да се увеличават. Европейско финансиране и кохезионна политика трябва да има дотогава, докато има и един човек, който се нуждае от тях“, обяви Новаков.

Вашият коментар