Социалната мрежа „ври и кипи“ заради жестокост към животните в разложкото село Годлево

На 14.04.2019 г., в 9:01 ч., в социалната мрежа Facebook беше споделен видеоклип, на който се вижда как Петър Гешев от с. Годлево умишлено и съзнателно проявява особена жестокост към котка, като й отрязва единия крак с брадва. Свидетели, писали под публикацията разказват, че това се е случило една седмица, преди публикацията на видетото, и че котката е намерена 4 дена по-късно от местния ветеринар, но той не успял да я спаси и животното е умряло.
Видеото първоначално е качено от Петър Гешев, в група, в която членуват много деца, след което е забелязано и разпространено от възмутрени граждани.

Вероятно е осъществен фактическият състав на престъпление по чл. 325б ал. 1 и ал. 2, т.3 от действащия Наказателен кодекс на Република България:

На основание чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт и чл. 58 от Закона за МВР във връзка с чл. 6, т. 2 от същия закон, прокуратурата да разпореди извършването на проверка по случая.

В социалната мрежа Facebook беше споделен видеоклип, на който се вижда как Петър Гешев от с. Годлево умишлено и съзнателно проявява особена жестокост към котка, като й отрязва единия крак с брадва./PIRINSKO.COM

 

Вашият коментар