Световноизвестният сомелиер и кулинар Маурицио Ферери гостува в Кресна

Маурицио Ферери, световноизвестният сомелиер и кулинар № 1 на Италия за 2012 г., гостува на община Кресна на 19 и 20 април. 

Г-н Ферери е специалист по маркетинг на традиционните продукти, член на Италианската федерация на готвачите (Federation of Italian Chefs; http://www.worldchefs.org), на Международния институт на дегустаторите на кафе (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè) и председател на българския клуб на Associazione Italiana Sommelier (Италианска асоциация на сомелиерите).

Визитата е по покана на Лозаро-винарско сдружение „Керацуда“, община Кресна.

Снимка

Сред основните теми за обсъждане ще бъдат инстуционалното укрепване на сдружението, развитието на лозарството и винопроизводството от сорта „Керацуда“ (уникален сорт грозде, който вирее единствено в региона на Кресна), търсене на възможности за побратимяване на община Кресна с общини в Южна Италия, регионално развитие и др.

След официалната среща с кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, която ще се проведе от 13:00 до 14:30 часа на 19.04.2019 г, г-н Ферери ще се срещне с ресторантьори, хотелиери и производители на био продукти в Кресна и региона, за да им предаде своя опит в правенето на успешен бизнес. На срещата г-н Ферери ще разкаже и много полезни и интересни неща за сомелиерството, за виното, за това как да разпознаваме доброто вино и как да откриваме неговите качества./bnr.bg

Вашият коментар