Google Maps пуска навигация с градски транспорт в България

Картовата услуга на Google – Google Maps пусна актуализация за потребителите си в България, с която вече прави достъпна и възможността за навигация с използване на градския транспорт за София. Засега столицата е единственият град в страната ни, за който е добавена опцията. Потребителите могат да избират допълнителната опция за напътствия из града.

Навигацията с градския транспорт в Google Maps работи по същия начин, по който и другите видове – с автомобил, велосипед или пеш. При търсене на цел в основното меню потребителят трябва да посочи, че иска да му се покаже маршрут с градския транспорт.

Ако например искате да стигнете от Летище София до НДК, приложението ще посочи няколко удобни превозни средства, ще ви навигира как да стигнете пеш до най-близката спирка и допълнителни напътствия – например кога идва следващото превозно средство, на какъв интервал пътува и през кои спирки ще мине.

Актуализацията включва и подобрено меню „За вас“, което предоставя специализирана информация спрямо интересите на конкретния потребител. /investor.bg