Крими 

Съдят мъжа от Годлево , отрязал лапата на котка с брадва

Районна прокуратура – Разлог е предала на съд обвиняем за жестоко отношение и причинена смърт на котка в с. Годлево, община Разлог. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.

Обвинителният акт е срещу П.Г. (на 22 години) от с. Годлево. Обвиняемият Г. живее в къща в селото, като в съседство с неговия имот е разположен този на С.Г., която отглеждала котка. Домашното животно обитавало както дома й, така и нейния двор. Сутринта на 19 март жената заминала за Гърция, като преди това се уверила, че котката й е добре.

На същия ден обвиняемият П.Г. бил в двора на къщата, когато забелязал съседската котка, която била на негова територия. Тогава той хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон в режим „запис на видеоклип“, след което поставил апарата на земята. Насочил го по такъв начин, че в обсега на периметъра на заснемането да влиза дървен труп с подпряна на него брадва. Г. оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не успял да стори това, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа. По този начин на животното била причинена открита костна фрактура, като крайникът останал да се държи единствено на неотрязаните кожа и мускул.

Резултат с изображение за Съдят 22-годишен от Годлево за жестоко убийство на котка

След нанесения удар котката се отскубнала от обвиняемия Г. и избягала. По-късно същия ден, чрез профила си с имената „П.Г.“ в социална мрежа „Фейсбук“, обвиняемият публикувал създадения клип в затворена група в мобилното приложение „Месинджър“, озаглавена „Лудите хора“.

В нея младият мъж участвал заедно с други лица от с. Годлево. Видеоматериалът бил видян от дванадесет участници в групата, в това число ненавършили пълнолетие. Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката С.Г. видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана и виси само на кожа. По време на преглед, извършен от ветеринар, било установено, че котката се намира в много тежко състояние и леталният изход е неизбежен.

Свързано изображение

На 31 март животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани. Десет дни по-късно обвиняемият Г. бил в Районно управление – Разлог във връзка с извършваща се проверка по сигнал за причинена смърт на котка. Пред разузнавач той заявил, че в дома си държи наркотично вещество – коноп (марихуана).

Свързано изображение

При посещение на къщата му то било доброволно предадено с протокол. Общото му тегло е 1,11 грама, с активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 33,7%. Предстои делото срещу обвиняемия П.Г. за проявената жестокост спрямо гръбначното животно и причинената му смърт по особено мъчителен начин, както и за незаконното държане на наркотични вещества, да продължи в съда.

Други публикации