Спортната комисия на щата Калифорния се произнесе срещу българския боксьор в тежка категория Кубрат Пулев във връзка с жалбата на репортерката Дженифър Равало заради целувката между двамата на 23 март, съобщава „Нова телевизия“.

38-годишният българин е с отнет лиценз на територията на Северна Америка за срок от 6 месеца, считано от датата на провинението. Той ще трябва да посети обучителна програма във връзка със сексуалния тормоз и специален курс за превенция на сексуалните посегателства над жените в медийната сефера и да заплати 2500 долара глоба преди следващото заседание на комисията, което ще бъде на 22 юли. Ако изпълни тези изисквания, още тогава боксовият му лиценз може да бъде възстановен.

Двете програми предстоят да бъдат одобрени от комисията в следващите 14 дни. Те трябва да се проведат в САЩ, а Пулев трябва да ги завърши в следващите 45 дни. Това значи, че Пулев ще прекара доста време отвъд океана.

Дженифър Равало и нейния адвокат Глория Олред бяха категорични, че не искат пари, а желаят Кобрата да бъде наказан именно по начин, който би го лишил от възможността да се занимава с това, което най-много обича. На този етап Олред не е завеждала граждански иск срещу Пулев и пред камерата на NOVA обясни, че нямат намерение да търсят финансово обезщетение. Тези изявления обаче не изключват възможността за в бъдеще ситуацията да се промени.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error