Като строим магистрали, обогатяваме и музеите. Сега ще видите на „Струма“, музеят ще е на самата магистрала. Търговище ще има достъп до море. Движим се по трасето, за да видим какво е. Ще се види промяната. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на лична инспекция на строежа на магистрала „Хемус“, пише novini.bg.

„Няма да спираме след новия закон за предварителното отчуждаване. Една година не можем да мръднем, заради отчуждителни процедури. Сега по новия закон ние си строим, а съдът като определи, ще отчуждим. Осигурили сме пари, проекти и вместо сега да е готово…Но до октомври, ноември да сме готови с тези участъци. Заделили сме парите, за да не се говори, че ще имаме път в близкото „социалистическо бъдеще“. Мислим и за участъка от Велико Търново до Търговище“, подчерта той.

„Сега виждам, че всички кариери каменни са ги раздали. За наш късмет се оказа, че там, където строим, има хубав камък, който можем да ползвам, и е евтин“, заяви Борисов. „Строейки магистралите обогатяваме музеите с археология“, подчерта премиерът.

Премиерът бе посрещнат от група хора, държащи лозунги. Той благодари на всички, че са го уважили.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error