Белица ще бъде сред шампионите на ДПС на предстоящите европейски избори. Това заяви кметът на община Белица – Радослав Ревански

 Това ще гарантира, че в нашата прекрасна община – и в града, и в селата ще се случват още много хубави неща, защото ДПС се грижи за своите избиратели не само в големите градове, но и в малките населени места.

Това заяви днес кметът на община Белица – Радослав Ревански, пред членове и симпатизанти на движението, граждани и гости. Предизборната среща се състоя в залата на новоремонтираното читалище в планинското градче, която се оказа тясна да побере вскички, които искаха да чуят посланията на градоначалника Ревански, на общинския лидер Бекир Бекир, на общинския лидер на ДПС в Благоевград – Мехмед Вакльов, и на младежкия лидер в Пиринско – Ибраим Зайденов.

„Скъпи приятели и съграждани, като гледам залата, все едно не съм в Белица, толкова много хора има днес тук. Поздравления! Още по-хубаво е, че залата е пълна предимно с хора, които са от града. Искаме да ви кажем какво правим, къде сме и къде искаме да бъдем. Радвам се, че сме в новоремонтираното читалище на нашия град”, не скри вълнението си Радослав Ревански. И днес той бе откровен пред своите съграждани и зброи всички проекти, по които работи, без да спести и проблемите, които има да решава.

„Следващия месец започва работата по отоплението и изграждането на допълнителни зали в тази културна институция. С направеното от нас можем гордо да застанем пред вас. А вие трябва да бъдете активни и мобилизирани и да гласувате на 26 май с бюлетина №20.

Знам, че свиквате с новите неща, вече забравихте, че главната улица бе асфалтирана. Искате още и още, а наше задължение е да продължим да развиваме общината”, каза той.

Другата седмица жителите на планинската община ги очакват редица хубави събития. На 24 май, когато отбелязваме най-българския празник – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Ревански покани своите съграждани всички заедно да направят първа копка на грандиозния ремонт на централния площад в града.

„След като мине шествието за Деня на просветата ще положим началото на този голям проект. В понеделник пък започваме ударно ремонта на поредната улица в Белица. Най-много са ремонтираните улици в града ни по Програмата за развитие на селските райони”, изреди част от реализираните проекти той.

Ревански призна, че ромската махала е една от най-големите му болки и там има най-много проблеми за решаване. В препълнената зала той даде дума, че ще направи всичко възможно да няма разделение сред жителите на общината.

„Имаме проблем в махалата с дерето, ние го чистим, те го пълнят, ние пак го чистим, те отново го пълнят. Но работим усилено за интеграцията на социално уязвимите групи, става въпрос за ромите, за които също мислим. Съвсем скоро ще осигурим обучение по компютърна грамотност за 60 души в ромската махала, за 20 ще има трудова заетост за една година, трима пък ще имат работа за 18 месеца. Да не забравяме, че още през 2016 година назначихме 163 младежи, после същото направихме и за хората в предпенсионна възраст, дадохме работа на 100 души с увреждания”, допълни Радослав Ревански и продължи:

„Ще бъда откровен с вас. Защо трябва да гласувате за ДПС? Веднага ще ви призная, че в общинския съвет нашите съветници имат подкрепата на БСП, с този глас на БСП няма как да се приемат решенията и да се реализират проектите.

Всички проблеми, които имаме в общината, са проблеми на държавата – курорта Семково, пътя от Краище-Белица, на който успяхме да запълним дупките. Бяхме решили да го ремонтираме с наши средства. Искаме да стане общински този път, за да го поддържаме и да го направим сигурен. Искаме край главния път от републиканската пътна мрежа да направим пешеходна зона, да го осветим. Това шосе е натоварено и рискът от катастрофи е голям. Заделили сме средства от общинския бюджет, за да гарантираме здравето и живота на нашите съграждани.

Трябва да знаете, че има много въпроси, които са над кмета и тези въпроси ги решава само и единствено ДПС и никоя друга партия. Основната заслуга за всички проекти и за получените финансови средства има ДПС, около 4,5 милиона лева имаме държавни средства само за нашата община. Парламентарната група на партията се бори да осигури пари за всички общини на ДПС. Другите кметове не са по-малко активни и те казват: Защо на Ради пак един милион, а на нас – 300 000? Това е състезание и то е нормално. И аз предложих да направят система, от която да проличи коя община подкрепя най-много ДПС. Тази община, която подкрепя най-много ДПС, да получава най-много средства. Затова нека подкрепяме ударно ДПС, защото предстоят още хубави моменти с ДПС. Моля ви да надградим резултатите от 2017 г., за да може община Белица да заеме онова място, което всички очакваме и което заслужаваме. Белица ще бъде сред шампионите на ДПС на тези избори”, завърши речта си кметът.

Общинският лидер Бекир Бекир също призова хората в препълнената зала да гласуват за ДПС, защото това е партията, която инвестира в своите избиратели и в малките населени места. Той припомни призива на лидера Мустафа Карадайъ, че всеки е добре дошъл в партията. „Ако има обидени или разсърдени, нека да ни извинят. Вратата към ДПС е отворена за всички, добре дошли са при нас”, допълни Бекир Бекир.