Пилешко със сос от сметана и горчица

Пилешкото със сметанов сос и горчица е ястие лесно за приготвяне, но това не му пречи да е изключително апетитно.

Приготвяне: 400 г пилешко филе, 3-4 суп. лъжици олио, 2-3 суп. лъж. сметана, 1 суп. лъж. горчица, 1 суп. лъж. брашно, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Месото се нарязва на кубчета. Ако искате можете да оставите филетата и цели.

Леко се запържва в тиган със загрято олио до златисто.

Ще са ви нужни горе-долу 10-15 минути. Не трябва да бързате и да готвите на силен огън. По-добре е бавно да се задушава и запържва.

Когато месото е готово се добавя брашното. Разбърква се добре и се оставя още 2-3 минути.

Добавя се вряла вода. Тя трябва да е току-що кипнала, за да не се спира процеса на задушаване.

Отново много добре резбъркваме, за да се разтвори брашното във водата и да не се получат бучки. Трябва да се получи бял еднороден сос. Прибавяме сметаната и пак разбъркваме.

Гвоздеят на нашата рецепта е горчицата. Препоръчваме ви да използвате дижонска. Тя е зърнеста, ароматна, може да бъде от сладникава до особено люта.

Прибавяме я към задушеното месо. Покриваме с капак и готвим до пълната готовност на пилето.

Ако ви се стори, че в процеса на готвене сосът се е „изпарил“ и е малко можете да прибавите още малко готварска сметана.

Сервирайте с картофено пюре или ориз.