Борисов каза къде са отишли 6-те млрд., за които Нинова говори, и попита: Защо при нас има излишък, а при тях – дефицит?

„Борисов е изхарчил еднолично за две години 5.9 млрд лева. С над 190 решения, извън официално приетия бюджет на страната, с вашите пари, си купува личното политическо оцеляване“.

Тези думи на Корнелия Нинова бяха коментирани преди минути от премиера Бойко Борисов. „Всички тези пари са отишли да заплати, за пенсии, за Коледа, за Велкиден, по над 100 милиона, за хората с увреждания, за медицинските сестри, за МВР, за отбраната, за техника, за самолети и хеликоптери, за ремонт – защото така са купувани, че да няма нищо за тях, за военни училища, за университетаи, за църкви, за манастири, за общини, за водоснабдяване, канализация, детски градини. Това са тези пари. Милиард и нещо са за магистрала „Хемус“, ние сме ги обещали на Северна България, след като Южна България превъзхожда, защото има толкова магистрали.

Контрол над тези средства има. Защо при тях винаги е дефицит, а при нас излишък? Защо при нас контрабандата е под 5 ппроцента, а при тях е 34 процента. С това ние подпомагаме бюджета. Дадохме пари да ремонтираме никога непипаните мостове на магистрали. От по 36-37 години не бяха ремонтирани“, заяви премиерът./btv