Полет София – Каламата на цена 9.99 евро

Искаме да споделим добрата новина за нова дестинация.

Авиокомпанията Ryanair пуска нови полети София – Каламата (Южна Гърция) и обратно. Могат да се намерят полети за цена от 9.99 евро на човек в посока само с ръчен багаж.

 

Новината е чудесна, тъй като Каламата се намира на море и е прекрасна дестинация, както за почивка, така и за пътуване. Идеи за приключения около Каламата – колкото искаш.

Сред най-интересните са: Монемвасия (Μονεμβασιά/Monemvasia), Нафплио – старата столица на Гърция (Ναύπλιο/ Nafplio), Олимпия (Ολύμπια / Olympia), където са се провеждали Олимпийските игри), Аргос (Άργος / Argos), Спарта (Σπάρτη / Sparta).

Къде в Гърция се намира Каламата?

Разбира се – всичко е въпрос на вкус и предпочитания 🙂

Важното е, че за доста изгодна сума (по 9.99 евро в посока), може да се озовете на една от най-южните точки на континентална Гърция (Пелопонес). Полетът трае около час и половина.

 

Към днешна дата, 21.05.2019 г., има полети до края на месец септември, като е важно да се отбележи, че полетите са само в неделя вечер.

Допълнителна идея за комбинация, ако решите да пътувате за по-кратко време, е да се върнете с изгоден полет от Атина, която е на около 250 км. от Каламата.

Плажове с награди „Син флаг“ за 2018 г.

Ако пък решите да останете в Каламата, също няма да останете разочаровани. Областта разполага с 5 плажа със син флаг.