Бойко Борисов даде и блиц интервю преди евровота

Това е имотът, където съм се родил, живея и ще умра. Там имаше прасета, кокошки и зайчарник. От едната страна на първия братовчед на татко, от друга страна – наше. Това заяви пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията на БСП за недекралиран имот в Банкя.

„Всичко е документирано, има платени данъци, всичко е според закона. Не е декларирано, защото се намира в същия имот. Аз съм се родил на тая ливада. Когато ние дойдохме в Банкя, там нямаше нито една къща“, каза Борисов.

Министър-председателят отрече да е помагал на братовчед си да направи заменка. „Човекът, който спря заменките в София, се казва Бойко Борисов“, категоричен бе той. Относно това дали има къща в Барселона, премиерът заяви, че е ходил в този град само веднъж по времето, когато бил кмет.

„Нито съм заменил в центъра на София държавни предприятия, нито съм отишъл някъде”, каза премиерът. „Живял съм, живея и в тази къща в Банкя ще умра. Вие ще сте живи, ще го наблюдавате”, заяви Борисов.

Бойко Борисов даде и блиц интервю преди евровота.

„Европа е най-доброто място за живеене, винаги съм го казвал”, заяви премиерът.

Като най-голям свой порок той посочи тютюнопушенето. „На дърти години започнах да пуша, но пак ще го ликвидирам този порок. Умен човек няма как да пуши”, заяви Борисов.

„Нямам приятели, защото всеки иска да се добере до нещо“, категоричен бе той.

„Последно плаках, когато майка умря“, допълни министър-председателят.

„Миналото лято не съм почивал. Беше председателството на ЕС, след това направихме формата „16+1“ и лятото свърши”, заяви още премиерът.

„Срамувам се с това, което направихме последния месец, дано сме си извадили поука”, заяви още Борисов, визирайки „Апартаментгейт“.

„Парите никога не стигат в цял свят”, каза премиерът, запитан за това колко трябва да е минималната работна заплата. „Давахме за пример Франция, а жълтите жилетки протестират”.

За парите, с които живее, Борисов обясни, че заплатата му стига, а транспортът му е безплатен.