Председателя на ДПС Мустафа Карадайъ с първа копка стартира новия проект на Община Белица „Обновяване на площади в четири населени места“

На 24 май в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с кметът на Община Белица Радослав Ревански, направиха първите копки в изпълнение на големия проект за общината„ Обновяване на площади в четири населени места“.

В Белица проекта обхваща построяването на пеещи фонтани със светлинни и водни ефекти на фона на песни свързани с Белица, осветление, озеленяване и места за отдих. Разноцветни 3D запомнящи се светлинни ефекти ще украсяват публичните сгради в центъра на града. Привлекателна инфраструктура и социално – икономическа среда за живот, труд и бизнес в общината ще превърне центъра на малкото градче в европейски вид. Проекта обхваща четири населени места в общината, Горно Краище, Дагоново, Бабяк и Белица. Площадните пространства ще бъдат обновени и аранжирани за да се чувстват хората горди и щастливи от направените придобивки.

Снимка на Maia Padareva.
Освен председателя на ДПС и кандидат за евродепутат на събитието присъстваха и кандидатите за Европейския парламент Илхан Кючук, Искра Михайлова, Атидже Алиева Вели, Севим Мусак, Гюлфие Парушева, народният представител от ДПС – Елхан Кълков, областният председател на ДПС – Благоевград Ведат Хюсеин, представители на младежкото ДПС – София, отец Николай Попов и местният имам Ахмед Горелски. Преди тържественото поставяне на първата копка в центъра на града, кметът на Белица поздрави всички гости с добре дошли и напомни, че всичко направено до този момент в рамките на неговия почти четири годишен мандат е само и единствено с помощта на моята партия, хората в нея и с личния принос на председателя на ДПС господин Карадайъ.

Снимка на Maia Padareva.
Мустафа Карадайъ поздрави всички присъстващи на събитието по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура с думите:“ Мили хора на Белица, Светите братя Кирил и Методий ни научиха, че знанието, вярата и културата са богатство, достъпно на всеки език. За това винаги носете в душите си светлината на този празник и вярата в образованието като висша ценност. Бъдете живи и здрави и с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте успехи. В този най-български и светъл празник, пожелавам на всички много здраве, дръзновение и творчески плам.! Белица е пример за приятелство, братство и заедност между хората от различни религии и етнос и ние се гордеем с това!

Снимка на Maia Padareva.
Молитви и благопожелания за здраве , мир, разбирателство и успешно реализиране на стартиралите проекти в община Белица произнесоха местният свещеник Николай Попов и местният имам Ахмед Горелски. След поставянето на първата копка бе направено жертвоприношение курбан на домашно животно лично от кметът Радослав Ревански, който ще бъде даден за приготвяне на храна за социално слабите слоеве от населението.