Монасите от Рилската обител ще пътуват 5 км, за да гласуват

Избирателната секция, в която ще упражнят вота си в неделя и монасите от Рилската обител, е на около 5 километра от манастира, но това не е проблем за тях и те гласуват, казаха от общината в Рила, пише „Кмета.бг“.

Преди години гласуването беше в непосредствена близост до манастира. В избирателните списъци за евровота са 29, като 10 или 11 от тях са монасите, уточняват от администрацията. Секция номер – 4, където гласуват и братята от Рилския манастир, е в помещение в информационния център на природен парк „Рилски манастир“, на около 5 километра под светата обител на пътя Рила-Рилски манастир. Там е и кметството на Рилския манастир. Монасите се организират със собствен превоз или на приятели и отиват до секцията, каза зам.-кметът на общината Лазар Чавков.

В секцията гласуват и хора с адресна регистрация към кметството в Рилския манастир – уредници и музейни работници, собственици на туристически обекти и заведения, работници към помощното стопанство на светата обител. Обикновено изборите минават без никакви проблеми и напрежение, казват от администрацията.