Извънредно! Делян Пеевски няма да става евродепутат, остава в Народното събрание

Депутатът от ДПС Делян Пеевски няма да стане евродепутат, въпреки че спечели мандат, който да го отведе в Брюксел. Това стана ясно от изявление на Пеевски и лидера на партията Мустафа Карадайъ в Народното събрание.

„На мен ми харесва и тук, и в Брюксел, но решихме, че съм по-нужен и по-полезен тук в България. Надделя колективното решение, че съм по-нужен тук“, коментира Пеевски.

„АЛДЕ никога не е имала обструкции към моята кандидатура за евродепутат. Тези обструкции са внушения и присъстват само в главите на олигарха Иво Прокопиев, медиите му и неговите слуги. Аз няма защо да сядам на една маса с премиера Бойко Борисов. С него може да разговаря предсседателят Мустафа Карадайъ. Не сме подвели избирателите. Вижте резултатите. Най-много преференции има за мен и председателя Карадайъ. За мен ДПС постигна много добър резултат. Ако спрете да ме питате толкова често, може би ще почна да идвам в парламента. Аз си върша работата и резултатите на изборите го показват“, категоричен беше Пеевски.

„Страната има нужда от много работа. Трябва да догонваме всички страни от ЕС, защото в момента сме послоедната страна по всички класации в съюза. Ние имаме ясна програма за развитие и догонване. Само нашата програма обаче не е достъчна. Не трябва да разговарям само с премиера Бойко Борисов. Всички системни партии трябва да седнем и да дебатираме по приоритетите на страната. Говоря за икономическо развитие, за демографската криза. Трябва да премахнем негативите от изборите през 2017 година. Всички виждате, че партии, които се създават като алтернатива на ДПС, имат малък срок на годност. Това винаги е било така. Изпълнихме и другата си задача – повишхме гласовете си от изборите през 2017 година. Ние сме единствената партия, която прави това. Оставката на Корнелия Нинова си е вътрешнопартиен проблем на БСП и ние не искаме да коментираме тази тема“, каза Мустафа Карадайъ, цитиран от novini.bg.