Вулгарно изказване за бивша БГ евродепутка запали страшен скандал в Гърция

По лично нареждане на лидера на Нова Демокрация – Кириакос Мицотакис от редиците на партията бе изхвърлен координаторът Костас Стефанидис, който се подигра публично в социалните мрежи с бившия евродепутат от СИРИЗА, българката Костадинка Кунева, пише Блиц.

Скандалът избухна след като, Костас Стефанидис, бивш член вече на Нова демокрация и координатор на гръцките демократи, два дни след изборите за Европейски парламент, написа расистки, сексистки и вулгарен коментар в личния си Facebook профил относно, дали бившият евродепутат от СИРИЗА Костадинка Кунева – която не беше избрана този път – сега може да почисти дома му, защото „остава безработна“.

Той пише: „Сега, когато Кунева от Сириза не е избрана за член на ЕП, някой знае ли дали ще се върне на работа? Търся жена за почистване в събота и все още не съм намерил!“.

От СИРИЗА реагираха с изявление, в което се казва, че расистката и сексистка позиция на координатора на Нова демокрация К. Стефанидис срещу европейския гражданин на СИРИЗА К. Кунева, в социалните медии, показва най-вулгарно мнението на ръководителите на НД относно жените работници.

Костадинка Кунева от години е профсъюзник, секретар на Панатическата асоциация на чистачите и домашния персонал (PEKOP). За битките й тя бе нападната от двама непознати през 2008 г., и принудена да погълне витриол, след което загуби зрението на едното око и наранявания на вътрешните органи.

От 2014 г., когато беше избрана за евродепутат със СИРИЗА, Кунева се бореше за социални и трудови права на работещите.