2-годишно дете пострада на детска площадка в Благоевград

Дете пострада на детска площадка на улица „Шар планина“ в благоевградския кв. „Освобождение“ в късния следобед вчера. Двегодишната Бени си играела на площадката, когато от съседното игрище, на което ритали топка по-големи деца. Топката прелетяла през дупка в мрежата и ударила детето.

Силата на удара е била толкова голяма, че детето паднало на плочките. То веднага е прегледано от лекар и за щастие се е разминало само със сериозен уплах и хематом на ухото, пише „Струма.ком“.

В началото на месеца разтревожени родители дадоха гласност за проблемите, свързани точно с тази площадка. А един от описаните от тях проблеми беше именно този – огромните дупки зеещи в мрежата, която разделя игрището за по-големите и площадката за най-малките деца. Колкото и да внимават децата, от игрището постоянно прехвърчат топки, които застрашават малчуганите. След инцидента, децата сами опитали да закърпят мрежата. От другата страна на игрището също липсват обезопасителни мрежи и топки излизат на улицата, създавайки реална опасност за пътни инциденти.

Родителите настояват да се вземат спешни мерки и по отношение на изпочупените съоръжения за игра на площадката – липсващи стъпала и ръждясали стърчащи пирони са само малка част от опасностите, които дебнат там. Те споделят и че всяка година сами си почистват мястото за игра от треви и бурени.