Пловдивският кмет Ральо Ралев е задържан

В края на работния ден вчера при акция на Специализираната прокуратура беше арестуван районният кмет Ральо Ралев.

До полунощ продължиха обиските и разпитите в район „Северен“ в Пловдив.

Все още прокуратурата не е дала официална информация за причините за ареста. В разследването участват представители на Икономическа полиция и Комисията за противодействие на корупцията. Ралев е задържан за корупционни престъпления и нарушения при обществени поръчки, заедно с него е арестуван и пловдивски проектант, съобщи Нова тв.  Медията твърди, че арестът е след сигнал на главния прокурор Сотир Цацаров за скандалния парк зад хотел „Санкт Петербург“, където имаше протести срещу това паркът да бъде застроен.

Освен кмета Ральо Ралев са разпитани и служители на администрацията. По непотвърдена информация, домът на Ралев също е бил обискиран.

Ралев бе докаран с белезници в районното кметство. Той бе придружаван от маскирани служители на реда. На въпрос от журналисти защо е арестуван, Ральо Ралев отговори, че няма представа.

В кметството влезе и адвокат Сузана Алекова, която е личен защитник на Ралев. Тя обясни, че най-вероятно районният кмет ще бъде задържан за 24 часа, докато се изяснят обстоятелствата около задържането му. Адвокат Алекова допълни, че и тя самата не е наясно защо точно е задържан, като отбеляза, че никога досега не му се е случвало подобно нещо и снощи още не са му били повдигнати обвинения.

Ральо Ралев е кмет на „Северен“ втори мандат от ГЕРБ.