Победителката в Hell”s Kitchen, разложанката В. Чилева, трето поколение готвач

29-годишната Веселина Чилева от Разлог спечели втория сезон на кулинарното състезание за професионални готвачи Hell”s Kitchen – България. Младата жена грабна голямата награда от 100 000 лева и едногодишен договор с шеф Виктор Ангелов.

Победата на Веселина Чилева въодушеви хората в родния й град, които през последните три месеца следяха предаването и преминаха заедно с нея през препятствията в Кухнята на ада, живяха с нейните притеснения, победи, понякога кавги и разочарования. Чрез една от групите в социалните мрежи, където В. Чилева членува, хората отправяха своите поздравления не само към нея, но и към родителите й Соня и Марио Чилеви, за това, че са отгледали и възпитали истински боец.
Часове след като бе излъчен финалът на предаването, младата кулинарка – шеф Чилева, смени профилната си снимка във Фейсбук и като израз на щастие и удовлетвореност написа “Когато достигнеш мечтите си”.
Заради претрупаната програма и планираните ангажименти на новия победител репортер на “Струма” не можа да се свърже във вчерашния ден с нея, а в кратък разговор с баща й Марио той сподели:
“Гордеем се с нашето момиче! Тя доказа, че когато човек е упорит, следва мечтите си и се бори за тях, всичко се постига”, каза Марио Чилев, с когото репортер на Струма се свърза по телефона и го откри на работното му място – в кухнята на Министерството на външните работи. Именно той запалва дъщеря си по готвенето и тя го обиква, става нейна страст, а след това и нейна професия. Самият той е готвач от много години, а хората в Разлог го определят като един от най-добрите готвачи през 90-те години. Кулинарните си умения доказва в едни от първите частни ресторанти и механи в района. Това му дава невероятния шанс за онова време да практикува професията и извън пределите на страната ни. Доказан професионалист, Марио Чилев заминава за Москва, където работи като готвач 9 години. Чаровната му дъщеря се оказва достоен наследник на баща си и също трупа опит извън България ” най-напред в Америка на студентски стаж, а след това и в Ирландия. Чилева е трето поколение готвач. Такъв е бил и нейният дядо Георги по бащина линия, най-добрият за своето време.
Бунтарката Чилева, това прозвище получи в предаването младата разложанка. Именно бунтарският й дух и силният й характер й помогнаха да стигне до финала. Тя доказа, че е топ готвач и притежава отлични лидерски качества – не се огъва от трудностите и стреса в кухнята и може да се справи с тях./Struma.bg