България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, заяви министър-председателят Бойко Борисов

България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, съобщават от правителствената прес служба. Той добави и, че страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.

Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес, каза още премиерът. Пред представителите на бизнеса у нас Борисов сподели добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и заяви, че размерът на данъците в страната няма да се променя.

„Ние данъците нямаме да пипаме – това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност – това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“, подчерта още премиерът Борисов.

В изказването си пред българския бизнес министър-председателят посочи, че в момента приходните агенции работят активно и допълни, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи.

„Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм.

Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други“, обясни премиерът.

Бойко Борисов заяви, че България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, както и че страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.