Борисов на бала на КРИБ: Няма да пипаме данъците

Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на петия годишен бал на най-голямата работодателска организация у нас – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Пред представителите на бизнеса у нас министър-председателят разказа за добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи. Той беше категоричен, че размерът на данъците в страната няма да се променя. „Ние данъците нямаме да пипаме – това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност – това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“, подчерта още Борисов.

В изказването си пред българския бизнес премиерът посочи, че в момента приходните агенции работят активно и допълни, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи. „Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други“, обясни премиерът.

Бойко Борисов заяви, че България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, както и че страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.

Петият бал на КРИБ се проведе тази вечер в София Тех Парк. Той е под патронажа на премиера Бойко Борисов.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи проф. Цоло Вутов. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи приза на проф. Цоло Вутов.

Наградите на КРИБ бяха присъдени в категориите: „Качество“, „Растеж“ и „Иновации“.

Победител в категория „Качество“ е „МТГ Делфин“. Премиерът Борисов връчи отличието на Светлин Стоянов, изпълнителен директор на компанията.

„Монбат“ беше отличена с втора награда в категория „Качество“, като отличието прие Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор на компанията.

В категория „Растеж“ бяха връчени 2 големи награди поради равния брой точки, събрани при гласуването от членовете на КРИБ. Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова връчи едната на Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на „Агрион Инвест“. „Биовет“ получиха другата голяма награда. Връчи я министърът на икономиката Емил Караниколов на Ангел Желязков, изпълнителен директор на „Биовет“.

„Виваком“ стана победител в категория „Иновации“. Външният министър Екатерина Захариева връчи отличието на главния изпълнителен директор на телекома Атанас Добрев. Втората награда беше за „СИН Карс Интернешънъл“, като наградата бе връчена на инж. Росен Даскалов, собственик и управител на компанията.

За доброто настроение на гостите на петия бал на КРИБ се погрижиха квартет Destiny, Ку-ку бенд и певицата Нели Петкова. За гостите имаше изненада – участието на Краси Радков, който изтегли печелившите номера от томбола. Водещи на церемонията бяха Стефан А. Щерев и Станислава Ганчева.