За трети път велинградски фест събра най-добрите кулинари на България

Шефс клуб –Велинград, община Велинград и Българската асоциация на професионалните готвачи за трети път организираха Кулинарен фест, който се проведе на централния площад „Н. Гяуров“.

 

Повече от шест часа популярната Сандра Алексиева от кулинарния сайт „1001 рецепти“ представяше пред публиката атрактивни презентации, викторини, състезания и прекрасните самодейци на Велинград. В програмата се включиха Група за български народни танци с ръководители Надежда Камбурова и Аделина Пещерска, формация „Млади таланти“ към ОУ „Г. Бенковски“, гласовитите ВГ „Караоке“ с ръководител Юлиана Ковачева и ДЮВИШ „Звънче“ с ръководители сем. Казалиеви, както и малките таланти на КСТ“Импулс“ с треньори Мая и Диана Енчеви.

62044867_426105887968053_4185111210913431552_n
ПГИТ „ Алеко Константинов“ успя да представи пред публиката специалностите за приема през учебната 2019-2020 година, а част от учениците се включиха в клас по карвинг, воден от най-добрите в областта – шеф Божидар Димитров и шеф Тодор Вачев. На първо място се класира осмокласничката Еми Хаджиева.
Традиционните ястия на Чепинския край бяха представени от жените на Дневен център за възрастни хора с увреждания и Културен клуб на пенсионера – кв. Каменица, които бяха облечени в народни носии. 

62059675_426104911301484_8392268922748928000_n
Шеф Христо Вълчевски направи презентация на готвене sous vide и присъстващите можеха да опитат различни ястия. Шеф Георги Ерменков в своя мастър клас демонстрира готвене dry ager на телешко зряло месо. Един от най-добрите български пицари шеф Адриан Пантелеев предложи на гостите от своите пици, а шеф Петър Петров и шеф Милен Златев доказаха, че за тях няма тайни в молекулярната кухня. Всички очакваха с нетърпение традиционната презентация на сладки изкушения на шеф Петко Костадинов. Шеф Ивайло Димитров доведе на велинградска територия черноморската кухня, а шеф Йордан Абрашев – датските сладкиши.

Вашият коментар