Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Гоце Делчев и защитата на подсъдим мъж, с което му е наложено наказание от седем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим за извършеното от него престъпление.

В началото на годината подсъдимият, като помагач в извършване на измама, участвал във въвеждане в заблуждение с цел имотна облага.

Неизвестно лице се представило за „инспектор от криминална полиция при РУ – Гоце Делчев“ на жителка на града. Било й казано, че трябва да съдейства на органите на реда за разкриване и залавяне на телефонни измамници. Подведената неврокопчанка оставила пред дома си на ул. „Мидия“  парична сума в размер на 30 000 лева и златни накити – обеци и синджир с висулка.

Подсъдимият помогнал в довършване на престъплението като взел оставените чужди вещи.

На основание същото споразумение е наложено наказание от единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и на жената, която се е признала за виновна за това, че придобила въпросните пари и изделия от злато, за които е знаела, че са получени чрез измама.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error