Учениците от началния курс на ОУ “П. Яворов“ с. Горно Краище, приключиха учебната 2018-2019 учебна година с културно- развлекателна програма

Учениците от началния курс на ОУ “П. Яворов“ с. Горно Краище, приключиха учебната 2018-2019 учебна година с културно- развлекателна програма поднесена специално за тях от екипа на читалище „Георги Тодоров 1885“ гр. Белица и техните класни ръководители.

Снимка на Maia Padareva.

След обяда на „парче пица“ във Vision Bar&Dinner – Белица , учениците посетиха туристическия информационен център и музея към читалището. В залата на ТИЦ със специално подготвена презентация на тема „Познавате ли тази приказка“ се оказа , че малчуганите обичат да четат. Те познаха всичките герои от десетте приказки, които им бяха предложени.

Снимка на Maia Padareva.

За награда ръководителят на центъра ги награди с анимационната приказка „ Златната птица“, след което посетиха музейната експозиция и се запознаха с историята на град Белица и общината.
В сградата на читалището разгледаха библиотеките за възрасни и за деца , а на голямата сцена където за първи път се качват, малките палавници пяха, рецитираха и танцуваха фолклорни танци на специално монтираните за тях микрофони и озвучителна апаратура.
Като край на учебната година малчуганите бяха подготвили 16 бр. пластмасови туби и торби с пластмасови капачки и участваха в кампанията „Дари капачка – спаси живот“, организирана от Община Белица и СУ “Св.св.Кирил и Методий“ гр. Белица. В разположеното сърце за тази цел в центъра на града те поставиха над 4000 бр. пластмасови капачки, които в Белица се събират за закупуване на кувьоз за нуждаещите се новородени. Най-много капачки са събрани от учениците от 1-ви клас с ръководители Джемиле Калъч и Фатиме Терзи, след тях се нареждат второкласници с ръководител Гергана Кокарешкова.

Вашият коментар