Яне Янев е подал сигнали към етичната комисия на ГЕРБ

Яне Янев е подал сигнал към все още несформираната етична комисия на ГЕРБ.

„Сигналът е за почти цялата работа на общинските съветници на Сандански през последните 4 години. Първият сигнал е свързан с разрешение за строеж на водопровод с минерална вода на Александър Манолев, братът на кмета и негов съсед. Те получават разрешение и заповед от кмета за един ден. Водопроводът минава през парка и стига до хотела на кмета, къщата за гости на Манолев и къщата на съседа на кмета. По всичко личи че е оказан натиск“, разкри лидерът на РЗС в сутрешния блок на БТВ.

„Водопроводът е абсолютно законен. Тази постъпка е и законна, и морална. Не само един хотел ще се възползва от тази минерална вода, а и много други. Няма конфликт на интереси“, разкри кметът на община Сандански Кирил Котев.

„Това, че Борисов обяви на Конгреса, че иска да се бори с феодализма по места, ме кара наистина да имам надежда“, допълни Яне Янев.

„Свещеници ми казаха, че кметът е направил освещаване на басейна в началото на годината, а разрешението е издадено преди 2 седмици“, каза още той.

„Разрешението за водоползване се издава преди разрешението за строеж. Етичната комисия ще дойде и прецени. Това не е първият хотел в България с минерална вода“, отговори кметът.

„Истинският кмет на Сандански не е Котев, а Манолев. Вижда се, че го защитаваше и за къщата за гости и за джакузито му. Подал съм и други сигнали за работата в Сандански“, завърши Янев.

Вашият коментар