Българка и англичанин сключиха брак в едно от най-красивите места на Родопите. Те са и първите от 1973 година досега, които си казаха заветното „Да“ в село Хухла, Ивайловградско, пише novini.bg.

Виктория Бончева и Робърт Джон Хендърсън, живеят в Англия, но решават да вдигнат сватбата в селото, защото мястото е специално и за двамата. „Решихме да направим ритуалът тук, защото в това село съм прекарала цялото си детство. Тук съм научила много неща за себе си, за живота и за отношенията си с други хора, за любовта и разбирателството“, сподели младоженката.

За младоженецът пък селото има сантиментално значение, защото той й е предложил брак на връх Илинден над селото.

Вчера родопското селце с 19 жители, се изпълни със стотици гости от две националности. Те се събраха пред къщата, където е отрасла младоженката, за да бъде спазена българската традиция за извеждане на булката. Под съпроводът на оркестър, Робърт, облечен в носия, влезе в дома й, за да вземе своята избраница.

Заедно с гостите си се отправиха в храм „Св. Пророк Илия“, над селото където кметът на Ивайловград Дияна Овчарова ги бракосъчета. Тя връчи първото брачно свидетелство от 1973 година насам на младото семейство Хендърсън, заедно с пакет на общината.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error