Не само британците се питат как е възможно кралица Елизабет да е в толкова добра форма, независимо, че вече е на 93 години. Разбира се, се коментират и теории на конспирацията, че е рептил или пък, че има някаква кой знае каква тайна, свързана с промяна на кръвта всяка година или дори на органи,  пише Блиц.

Истината за доброто физическо състояние на кралица Елизабет всъщност е много по-проста – твърда дисциплина и специална диета.

Личният й готвач Дарън Макгрейи вече години наред знае какво харесва тя и точно как да го приготви, така че да е не само здравословно, но и вкусно.

Едно от основните правила на кралицата е в храната й да няма никакъв лук или чесън.

Освен това кралицата не яде никакви тестени продукти, нито пък картофи. Тя смятала, че те са вредни, защото съдържали нишесте.

На масата в двореца отсъстват и всякакви морски продукти, най-вече риби. Това кралицата забранявала заради лош опит от миналото, когато едва не се задушила с рибена кост. Също така са забранени и белтъците. Какво изобщо тогава яде кралица Елизабет?

Тя обича, например, всякакви плодове, обожава манго, което от януари до април й го носят чак от Тайланд, а след това от Египет.

Ако иска все пак да съгреши, хапва и малко черен шоколад.

Но освен всичко друго, кралицата има и важно правила – храната трябва да се приема през строго определено време.

Главният готвач на кралицата разкрива, че преди всеки обед кралицата приема любимия си аперитив, а вечер се наслаждава на чаша добро, червено вино.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар