Дори древните китайски лекари установили, че човешкото тяло започва да остарява с краката си. И така, лекарството на древен Китай доказва, че по петите има точки, отговорни за нормалното функциониране на много органи на тялото, пише zdrave.to.

Експертите, подкрепящи тази теория, предоставят някои съвети, които да помогнат да „тренираме” петите. Според тях това ще забави стареенето на органите и всъщност ще помогне на човек да „диша по-лесно“.

Равни обувки или токчета

Стъпването върху петите или отвътре и отвън на стъпалото ще подобри кръвообращението на краката, а оттам и здравето на вътрешните органи. Затова използвайте това упражнение като сутрин.

Точка на функцията

По целия свят е известна важната точка на стъпалото, открита от китайските лекари. Точката се нарича Yun Quan и можете да я намерите в средата на свода на стъпалото по-близо до пръстите.

Експертите са сигурни, че това е първата точка на бъбречния канал и като я натиснете, можете да го укрепите. За да постигнете ефекта, трябва да натиснете върху точката около 20 пъти на единия крак, а след това на другия.

Удари.. или не?

Леките удари по подложките под пръстите на краката се считат за един от най-ефективните начини за подобряване на кръвообращението в Китай. Лекарите препоръчват да почуквате по пет минути на ден също по основата на втория и третия пръст.

Разходките помага както за здравето на краката, така и за цялото тяло. Дългите боси разходки по камъчета, пясък или трева са особено ефективни. Кръвта в краката циркулира по-бързо и човек се чувства по-млад.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар