Тя е резултат от работата на над тридесет млади творци, работили заедно в класовете по живопис и арт квилинг. , част от лятната академия за изкуство „Огънят на Орфей“.

Многобройната група включва ученици от Националната художествена гимназия и от Езиковата гимназия в Пловдив, деца от школата по изобразително изкуство в Разлог и младежка група от Потсдам, Германия. Заедно с тях творили художниците Йордан Йорданов (Разлог),Иван Арабаджиев (Стара Загора), Сабине Рейч и Ева Ковалски (Потсдам), както и Ирина Раднева (Пловдив)
Творческа група е работила върху два проекта. Единият е „Лабиринт от думи“, посветен на делото на светите братя Кирил и Методий (по идея на гостите от Германия). Другият проект е посветен на разложката мозайка, изобразена върху дървени плочки и платна,която ще бъде дарена на Община Разлог в знак на признателност за добро гостоприемство през годините.
След показаната изложба,феерия от звуци и багри, емоции, добро настроение и красота показаха творческият клас по актьорско майсторство на Мария Димитрова,както на децата от Германия,така и артистичните заложби на децата от град Разлог.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар