15 младежи от Разлог, Банско, Бачево, Баня и Добринище ще бъдат част от международен обмен с още 45 участници от Полша, Естония и Румъния. Обучението ще се проведе по проект „Еко стил” от 19 до 25 август в полския град Поронин.

Домакин и водещ партньор е полската Фондация „Жълта овца“, партньор по проекта от България е Сдружение „Дестинация Разлог”.

Основното послание на проекта, финансиран по програма “Erasmus +”, е да се насърчи рециклирането на дрехи и да се повиши обществената осведоменост за производството и използването им. Всеки от нас има стари дрехи в гардероба – парцаливи, с дупки или просто такива, които не използва, същевременно всеки от нас от време на време купува нови дрехи и не се замисля къде и от кого са изработени и какво се случва с тях по-късно и как се отразява това на околната среда.

Целите са насърчаване на повторното използване на стари дрехи и вещи, като същевременно се повиши осведомеността за условията на труд на хората, произвеждащи нови дрехи и за въздействието върху околната среда.

Младежите от България, Полша, Естония и Румъниця ще се обучават как да създадат своя собствена марка и как да я популяризират, ще се запознаят с възможностите за финансиране на проекти от европейските фондове и ценностите, които ръководят Европейския съюз. Международният младежкия обмен ще даде възможност на всички участници за нови запознанства и културен обмен, ще насърчи толерантността и солидарността, ще

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error