Мария, и любимият й Джан-Мария Бортолоти отпразнуваха с близки и приятели две години от сватбата си. Двамата изминаха хиляди километри, за да се върнат отново на мястото, където узакониха връзката си и след 20 години съвместен живот подписаха граждански брак и се венчаха в църквата “Св. Георги Победоносец”.

Те събраха местните си приятели, за да отпразнуват заедно годишнината. За събитието избраха механата на местен семеен хотел, където почерпиха гостите си и имаха възможност да си побъбрят и да си споделят красиви спомени от изминалите две години.
Всеки от гостите се бе погрижил да изненада с подарък двойката, който да им напомня за щастливите мигове, прекарани в Баня, и за приятелствата, които са съхранили през годините. Сред гостите бе и кметът на селото Мария Юрганчева, която води ритуала по сключване на граждански брак между Мария Даскалова и Джан-Мария Бортолоти. Тя ги изненада с картина пейзаж на село Баня, нарисувана специално за повода от нейния съпруг Николай Юрганчев.
За пореден път двойката показа, че цени и уважава българските традиции и обичаи. Двамата бяха облечени в бели ризи, избродирани с традиционни български шевици. Мария Даскалова бе облечена със старинна традиционна българска носия и в сватбения си ден преди две години./ Struma.bg

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error