Автобус се заби в къща във Варна!

Автобус се заби в къща до Дом „Младост“ във Варна.

Има ранени, твърдят очевидци, според които едно дете е със счупена челюст.

Според коментарите на шофьора на автобуса му е прилошало.

 

Голяма част от хората в коментарите сочат като причина умората сред водачите и неспособността на общината във Варна да реши проблема с липсата на кадри.

Общинският превозвач има нужда от повече от 30 водачи, за да обслужва нормално всички линии в града. От дружеството обявиха, че ще поемат обучението на желаещите да станат зад волана на автобусите и тролеите от масовия транспорт. Кандидатите обаче се броят на пръстите на едната ръка.

В последните години общинското дружеството „Градски транспорт” е докарано до изключително тежко състояние, което някои определят като фалит, задълженията му надхвърлят 10 милиона лева. Само за първите 5 месеца миналата година е натрупана загуба от 5,5 милиона лева.

Одит миналата година излезе със становище, че „е налице несигурност, която би могла да породи значителни съмнения относно способността на дружеството да продължи да функционира като действащо предприятие“.

Пирин Прес

Next Post

Цветан Цветанов обяви слогана на ГЕРБ за евроизборите

нд апр. 7 , 2019
ПП ГЕРБ представи в централата на партията слогана си за предстоящата предизборна кампания за европейския вот на 26 май. ,,Винаги сме се стремели слоганът да съответства на всичко, което сме направили за България и българите – какво сме направили по време на Българското европредседателство и какво са направили нашите представители […]