Административният съд в Благоевград потвърди избора на кмет на община Кресна

Административният съд в Благоевград потвърди решението на Общинска избирателна комисия (ОИК) Кресна за определяне на изборните резултати за кмет на община, съобщиха от съда.

Изборът беше оспорен от кандидата за кмет на община Кресна, издигнат от ПП ГЕРБ, заради вписани в избирателните списъци хора със спорно право на гласуване по настоящ адрес.
По делото са разпитани свидетели, според чиито показания в изборния ден са гласували в секциите в община Кресна хора, непознати за местните. Проследени са и хронологията и извършените действия от Районна прокуратура-Сандански, Областна администрация Благоевград и Общинска администрация Кресна, касаещи проверките на лица с настоящ адрес в Кресна и основанията за заличаване адресната регистрация на общо 360 лица с адресна регистрация по настоящ адрес в населено място на територията на община Кресна.

От съда отбелязват, че важно по делото за оспорения изборен резултат е, че Николай Георгиев е избран на първи тур с подадени за него 2 288 действителни бюлетини или 60.15 процента от общия брой.

Дори да се допусне, че всички 360 лица с оспорено право да гласуват по настоящ адрес са пуснали бюлетина за избрания за кмет Николай Георгиев, това не променя изборния резултат.

Пирин Прес

Next Post

Местната комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни към община Разлог проведоха беседа и дискусия с ученици от осмите и девети класове в РПГ „Никола Стойчев“ в Разлог

ср дек. 4 , 2019
По повод Световния ден за борба със СПИН обществените възпитатели към Местната комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни към община Разлог, Лина Пъргова и Мария Костадинова проведоха беседа и дискусия с ученици от осмите и девети класове в РПГ „Никола Стойчев“ в Разлог. В Час на […]