Ананиев отмени заповедта за задължителните маски

Заради общественото недоволство здравният министър Кирил Ананиев отмени заповедта да се носи защитна маска на обществени места. 

Искам да ви уверя, че мярката, която предприехме от вчера за задължително носене на маска, правителството силно я подкрепя. Тъй като обаче няма пълно обществено съгласие искам да ви уведомя, че подписах заповед, с която отменям точка 9 от вчерашната си заповед до постигане на консенсус в обществото. Вместо това държавата ще закупи 1 милион маски, които ще ги раздадем чрез МТСП и регионалните му служби на социално слаби хора и на тези, които нямат възможност да си закупят, каза Ананиев по време на извънреден брифинг в Министерския съвет. Ананиев обаче препоръча на хората все пак да носят предпазни маски.

Предвижда се и намаляване на глобата за неносене на предпазни маски. 

„Всички мерки са за опазването на здравето на гражданите и овладяване на разпространението на коронавирус, Мерките са превантивни и ни дават за пример на други държави“, подчерта здравният министър.

 

dariknews.bg

Пирин Прес

Next Post

Президентът Румен Радев ще посети днес община Благоевград

вт мар. 31 , 2020
От 13.30 часа в зала „22 септември“ в сградата на общинската администрация, държавният глава ще участва в заседание на Кризисния щаб към община Благоевград. Президентът ще се запознае на място с предприетите противоепидемични мерки за защита на здравето на жителите на община Благоевград, както и с дейността  на Щаба свързана […]