Ангелкова алармира за фалитите в туризма

Секторът е изцяло спрял, алармира министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя присъства на обсъжданията на второ четене на промените в Закона за извънредното положение в правната комисия, пише Novini.bg.

„Ситуацията е доста тревожна. Няма обективна възможност за възвръщане на средствата“, коментира Ангелкова и добави, че има фалити.

Тя обясни, че у нас туроператорите разчитат по-скоро на изходящ туризъм – да изпращат българи на почивки в чужбина. Междуфирмените отношения пък се правят 1 г. по-рано, например между туроператор и авиокомпания. Така заради ситуацията с коронавируса и пропадналите екскурзии трябва да се търси начин за компенсация на туристите. Туроператорите искат да има възможност за ваучер, но не може да се задължат туристите да приемат тази опция.

От брашна искат за връщането на пари от туроператора към туриста да има отсрочка от 1 месец след края на извънредното положение.

Пирин Прес

Next Post

531 станаха потвърдените случаи на зараза

нд апр. 5 , 2020
Две нови жертви взе коронавирусът у нас с днешна дата – това са жени на 60 и 75 години с придружаващи заболявания, съобщиха от здравното министерство. Те са издъхнали в „Пирогов“. Така починалите българи, вследствие на заразата, станаха 20 души. 75-годишната пациентка е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична […]