АУБ връчва голямото си отличие

Дългоочакваното и най-голямо академично годишно събитие на Американския университет в България – церемонията за отличаване на изявени студенти, ще се състои на 11-ти април, сряда, от 19:30 часа в студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ. Освен връчване на най-голямата награда – президентският медал, по време на церемонията се отбелязват и успехите на завършващите студенти.

По традиция в края на учебната година се отличават студентите с най-високи академични постижения за последните три семестъра. Всеки с общ успех между 3.80 и 4.00 за последните два семестъра, считано по четирибалната система на оценяване, (между 5.50 и 6.00 по българската система на оценяване) се включва в почетния списък на президента на университета.

Носителят на президентския медал получава най-голямото отличие на АУБ заради висок успех, но и заради своя принос не само към общността на университета, а и към обществото като цяло. Освен отличен успех, президентският медалист трябва да представя и идеалите на образованието в американски стил liberal arts, което съчетава учебния процес с извънкласни дейности, допринасящи за развитието на общността.

Пирин Прес

Next Post

Турция: Фасулска работа ще е да смажем Гърция

вт апр. 10 , 2018
Турски опозиционен лидер разкритикува остро гръцкия министър на отбраната Панос Каменос, който наскоро нарече Турция „враг“. Напрежението между двете страни остава високо заради инциденти в Егейско море. Гръцката брегова охрана стреля предупредително по турски хеликоптер, прелетял ниско над гръцкия остров Ро. Девлет Бахчели, лидери на опозиционната крайнодясна Партия на националистическото действия, заплаши […]